Mag The Guel blijven?COVS Nijmegen e.o. presteert matig in Kampen VERSLAGGEVER: Robert Kunst


5 januari is een delegatie van onze COVS naar Kampen geweest om mee te doen aan het districtstoernooi zaalvoetbal. Eenmaal aangekomen en omgekleed kon het toernooi kon de ploeg van trainer The Guel beginnen tegen Doetinchem I. Er werd niet gescoord, alleen De Tank scoorde een vermaning van de arbiter van dienst. Na dertien minuten stond dus de brilstand nog op het bord, maar het eerste punt was binnen.


De volgende wedstrijd speelden we tegen Apeldoorn. Het bleef weer lang 0-0, maar Thomas Müller wist de bal door de stokken van de keeper aan de overkant te spelen en maakte daarmee 1-0. De vierde official, lid van zowel de COVS Nijmegen als de SAO, had helaas voor Apeldoorn gekozen, maar wist ons wel een lach te bezorgen door één van de meest onterechte gele kaarten van het toernooi te pakken. Van de man-meer-situatie en het gedribbel van de keeper wist De Overloper, die onlangs overkwam van Arnhem, te profiteren en hij besliste de uitslag op 2-0.


Tijdens de lunch kon iedereen met een heerlijk broodje kroket bijkomen van de eerste helft van de dag. Nadat een enkeling ook nog van een paar gele kaarten bij Doetinchem II had genoten, moest tegen Almelo, dat nog nul punten had, even een plaats in de kruisfinales vrijgespeeld worden. Daarvoor was slechts één punt al genoeg. Doelpunten bleven deze wedstrijd wederom lang uit, de kansen die er waren werden niet benut. Aan de andere kant werd Almelo ook niet gevaarlijk. Het was nu alleen zaak om het punt vast te houden. Echter, het enige wat vastgehouden werd, was een tegenstander en dat leverde De Tank een gele prent op. Met een man minder werd het verdedigen een hoop lastiger en nadat een aanvaller een eind door kon lopen richting doel, wist ook ondergetekende de bal niet uit het doel te houden. Hierna werd helaas niet meer gescoord, maar het verlies met 1-0 was een feit. Dit bleek helaas niet genoeg voor een plaats in de kruisfinales, dus de ploeg moest genoegen nemen met de derde plaats in de poule. Het bestuur heeft nog niet laten weten of de trainer, die meteen zijn verantwoordelijkheid nam, mag blijven.


Ondanks de ietwat teleurstellende prestatie zijn we wel weer een dag van de straat of een dag bij de vrouw weg geweest. Het was een gezellige dag en ik hoop veel van jullie weer te zien bij het veldvoetbal deze zomer.

54 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven