Trainingskamp 2020

door Emiel de Reuver Een ieder heeft via de app het adres gekregen en dus stroomden de deelnemers rond de klok van 16.00 uur binnen in de knusse locatie welke de komende drie dagen de uitvalsbasis zal zijn van het technisch weekend. Een hartelijk welkom voor iedereen gepaard gaande met de kamerindeling en een welkomstdrankje stond al klaar. De organisatie had de kamers zeer tactisch ingedeeld. Deelnemers met potentiële nachtelijke geluidsoverlast productie werden “apart” gelegd. De 2x2-zits-en 1x3-zitsbank was in de nachtelijke uren echter al vroeg in bezit genomen van slachtoffers van die overlast. De vrijdagavondquiz was onder uitstekende leiding en bestond uit een 12-tal zeer verschillende vragensets, van autologo’s via bruggen, levensmiddelen naar voetbalspelregels. De winnaars van deze pubquiz wensten anoniem te blijven om enige vorm van voorkennis uit te sluiten. De rest van de avond bestond zoals vaker uit het leggen van een kaartje, slap geneuzel, steggelen en het drinken van een wijntje en/of biertje.


De zaterdag stond in teken van sport en spel. Na het uitgebreide ontbijt ging het op weg naar de sporthal voor een (na afloop bleek) enerverend potje “walking referee football”. De overenthousiaste arbiter toeterde er lustig op los om de walkende scheidsies onder controle te krijgen, doch werd op zéér vriendelijke doch dringende wijze verzocht zijn uitstekende kwaliteiten ergens anders te gaan uitvoeren. De heren arbiters hadden besloten de regels ietsiepietsie ruimer te maken en dat was de beste collega niet medegedeeld. Gedurende de match moesten echter enkele deelnemers geblesseerd het veld ruimen. Na een uurtje was het welletjes en werd de welverdiende douche opgezocht en gevonden.


Op naar de lunch en dan door naar downtown Malmedy waar een buitenactiviteit stond gepland, welke in de ruige Ardennen goed van pas zou kunnen komen in geval van nood. Messen gooien, pijl en boog schieten en schieten met het gevreesde 4,5 mm luchtgeweer. De pijlen vlogen her en der door de lucht richting de doelen en er werd zowaar raak geschoten. In het gooien met het mes waren we minder vaardig. Slechts een enkeling wist het mes in het doel te verzinken. Afstand bewaren bij deze activiteit was best wel handig dus. Bij het schieten met het luchtdrukgeweer kwamen de speciale vaardigheden van sommige “ex-commando’s“ weer boven. Naast de aangegeven doelen waren ook een paaltje en stroomgeleiders het doelwit. Waarom deze activiteit VER buiten de bewoonde wereld werd uitgevoerd moge duidelijk zijn. De meegebrachte EHBO-kit was gelukkig niet nodig voor deelnemers en mogelijke omstanders. In het dorp zelf werd na afloop nog een drankje gedaan nadat de lokale waterval is bekeken en meermaals gefotografeerd.35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven