We mochten weer op trainingsweekend

Door Emiel de Reuver

Barchem, januari 2019


VRIJDAG

Met ploegjes komen de deelnemers binnen op de locatie in het pittoreske Barchem (bij Lochem rechts af). Joost en Eric sluiten de rij, rond 17.30 u. als laatsten. Na de hartelijke begroetingen en de kamer verwijzingen kwamen nog meer biertjes en zo op tafel. De door Anita van Kraay geprepareerde zuurkool- en boerenkoolstamppot stond al warm te worden. Ook de worsten en de ballen van Geo kwamen langzaam op temperatuur. Na deze smakelijke proeverijen ging de "pubkwis" los. Een diversiteit van vragen in verschillende series moest worden beantwoord. Stadions, snoepjes, spelregels waren deel van het gevarieerde programma. Winnaars werden, met hier en daar een klein protestje, Joost, Robert en Buuf. De rest van de avond werd gebruik om te kaarten, steggelen, zwemmen, netwerken en het proeven van biertjes en andere versnaperingen (in voldoende mate). Het was zoals bij eerdere TW nog lang onrustig waarbij ook dit jaar weer een snurkfestival werd georganiseerd.


ZATERDAG

De zaterdag stond in het teken van het COVS Congres in Oldenzaal. Na het goede ontbijt werd de heenreis aangevangen. Parkeren was een beetje een crime maar het lukte uiteindelijk iedereen toch. Na de koffie en het inspirerende verhaal van Bjorn Kuipers en een interview met Pim, waarbij ‘n klein lid van de club prominent in beeld kwam, gingen de verschillende groepen (3) naar de workshops. Na afloop hiervan werd de winnaar van de "gouden fluit "bekent gemaakt. Good Old Ab van Buuren bleek dit welverdiende kleinood te mogen ophalen. Samen met de 2 COVS Nijmegen & Omstreken leden, spelregelwinnaars Joost Rutgers/Emiel de Reuver stond hij trots op het podium. Bij thuiskomst werd dit nog eens uitgebreid gevierd en na wat pre-dinner drinks kon worden genoten van een heerlijk uitgebreid buffet. De rest van de avond was ongeveer een kopie van de avond ervoor, op een enkeling na, welke de inspanningen toch te veel waren geweest en hun nachtverblijf opzochten. Kaarten, steggelen, pintelieren en uiteindelijk werd het "rustig". ZONDAG

De zondag begon met een stevig sportontbijt. Tassen werden ingepakt en op naar SV Lochem voor een verfrissende fysieke training. Op het kunstgras had Alex een goed programma uitgezet dat na een uurtje werd beëindigd. Na de training kwamen de meesten frisser uit de kleedbox als ze erin waren gegaan. Op het Tinneveld in Barchem aangekomen wachtte ons de afscheidslunch. De spullen werden ingeruimd, de auto's weer volgeladen en we gingen op weg naar het laatste programmaonderdeel in Gelselaar. De roofvogeldemonstratie van Valkerij Schaap maakte vele tongen los. Gevatte opmerkingen, vragen en bewondering bracht ook bij de valkeniers het plezier naar boven (dus niet alleen door de rondvliegende valken, gieren, uilen en visarend). Niet alleen de vogels lieten zien wat ze konden; bierpong-koning Ben ging er zelfs voor op de grond liggen.


De durfallen (iedereen dus) kregen de kans om met een van de grote roofvogels op de hand ze van dichtbij te bekijken en/of gefotografeerd te worden. Na het maken van de gebruikelijke groepsfoto ging het huiswaarts vol met nieuwe indrukken.

Trainings-weekend nr. 6 was weer fantastisch. Organisatie dank voor het vele werk wat hiervoor is verzet.

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven